Dergi Hakkında

ETÜT Dergisi Haziran ve Aralık aylarında olmak üzere yılda iki kez yayımlanan, 2020 yılından beri çıkarılan çift-kör hakemli, akademik bir Tarih dergisidir. Dergide yayımlanan makaleler açık erişimle okuyuculara sunulmaktadır. Dergide yayımlanması için gönderilen makaleler Türkçe ya da İngilizce olmalıdır.

Dergi, dünya tarihi, ulusal ve bölgesel tarihle ilgili her türlü konuların incelendiği yazılara açıktır. Dergide aynı zamanda kitabiyat, eleştiri ve değerlendirme yazılarına da yer verilmektedir. Derginin hedef kitlesini akademisyenler, araştırmacılar, profesyoneller, öğrenciler ve ilgili mesleki, akademik kurum ve kuruluşlar oluşturur.

Derginin tüm giderleri Erzurum Teknik Üniversitesi tarafından karşılanmaktadır. Dergide makale yayını ve makale süreçlerinin yürütülmesi ücrete tabi değildir. Dergiye gönderilen ya da yayın için kabul edilen makaleler için işlemleme ücreti ya da gönderim ücreti alınmaz.

Dergi Yayımcısı: Erzurum Teknik Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Tarih Bölümü